We gaan los

Op 11 februari is het precies een jaar geleden dat ik mijn allereerste afspraak had staan met Kirby. Zij was enkele maanden daarvoor begonnen met Maak Kwaliteit Simpel. Met jarenlange ervaring in voedingssupplementen en voedselveiligheid op zak was zij net begonnen aan een nieuw avontuur.

Website

Bij een nieuw bedrijf hoort natuurlijk een nieuwe look (denk aan website en huisstijl) en die zou ik voor haar gaan maken als eenmalige opdracht. Nadat twee maanden later de klus geklaard was, bleek onze samenwerking te smaken naar meer. Een moderne website en vrolijk logo waren gemaakt, maar het voedselveiligheidshandboek kon ook wel een upgrade gebruiken.


Klanten

Ondertussen werden we benaderd door 'oude' klanten van Kirby die graag onderhoud wilden aan hun kwaliteitsplan of hulp bij de FSSC22000-certificering. Ook nieuwe klanten wisten ons (ja ik spreek al in wij-termen) inmiddels te vinden. Zij wilden bijvoorbeeld een nieuw handboek of ons advies omdat zij waren benaderd door de NVWA voor een inspectie.


Stagiair

In eerste instantie had ik echt niet door waar ik allemaal mee bezig was. De nieuwe termen en afkortingen vlogen mij om de oren. Recall, traceerbaarheidstest, HACCP, stakeholder en basisvoorwaardenprogramma zijn inmiddels dagelijkse kost geworden. Ook bij het bezoeken van klanten voel ik mij geen stagiair meer en treed ik steeds vaker uit Kirby's 'schaduw'.


Maak Simpel

Om belastingtechnische reden moest er wat aan onze bedrijfsconstructie gesleuteld worden en dat is een Vennootschap Onder Firma geworden. Vanaf vandaag, 1 februari 2022, mogen Kirby en ik elkaar Vennoot noemen. Wij mochten bij de Kamer van Koophandel, onze handtekeningen zetten onder een nieuw samenwerkingsverband genaamd Maak Simpel!


Ps. Onze nieuwe samenwerking moest natuurlijk worden vastgelegd in de KVK-photobooth. Ik kon het niet laten mijn oude professie nog even uit te oefenen.....


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven