Kom met ons in contact 

We horen graag van je!

Ook contact met ons opnemen is heel simpel. Je kunt 'Maak Kwaliteit Simpel' bereiken via de telefoon, e-mail of chat.

 

Soms zitten wij bij klanten, laat dan een boodschap achter en dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug.

Wij werken vanuit Almere en zijn dus centraal gelegen. Veel en soms ook alle werkzaamheden kunnen wij online uitvoeren, maar in overleg met jou als klant komen wij graag op bezoek om een goede indruk te krijgen van het bedrijf en de omstandigheden op de werkvloer.

Certificering

Archiefkast met adreskaarten

Almere

Bedankt voor uw vraag

Wellicht staat je vraag hiertussen:

HACCP

Is werken volgens HACCP wettelijk verplicht?


Als je levensmiddelen verkoopt ben je wettelijk verplicht om te werken volgens HACCP en moet je in het bezit zijn van een voedselveiligheidsplan.
Wat is HACCP?


HACCP is de afkorting van Hazard Analysis of Critical Control Points. Het is erop gericht om te inventariseren welke voedselveiligheidsrisico’s er zijn voor de producten en processen binnen jouw bedrijf. Vervolgens ga je beoordelen hoe groot deze risico’s zijn en hoe je deze kunt borgen en/of voorkomen.

Certificering

Welke certificeringen zijn er mogelijk?


Afhankelijk van welk type bedrijf je bent en de werkzaamheden kun je je laten certificeren. De meest voorkomende en algemene certificering is ISO9001. Voor de levensmiddelensector zijn er de FSSC 22000, BRC Food en IFS Food. Verder zijn er diverse certificeringen voor bijvoorbeeld biologisch (SKAL) en milieu (ISO14001).
Helpen jullie ook bij certificering?


Ja, we kunnen ook begeleiden bij certificering. Tijdens de intake inventariseren wij wat jouw doel is en wij passen het kwaliteitssysteem aan op jouw wensen en de eventueel gekozen norm.
Welke certificering past het best bij mij?


Dit hangt vaak af van de werkzaamheden, de schaalgrootte, de gewenste investering en eisen van klanten. Wij kunnen uitgebreid vertellen wat de verschillen per norm zijn en waarom je wel of niet voor een norm zou kunnen kiezen.
Hoe snel kan ik gecertificeerd worden?


Omdat wij gebruik maken van een standaard concept kunnen wij afhankelijk van de schaalgrootte van jouw bedrijf en de eigen inzet snel een kwaliteitssysteem implementeren. Vaak hebben certificerende instellingen het erg druk en zijn er wachttijden voor de certificering. Wij helpen ook met het inventariseren hiervan en kunnen je in contact brengen met verschillende certificerende instellingen.
Kan ik via jullie een certificaat halen?


Nee, wij zijn geen certificerende instelling maar leren je hoe je een kwaliteitssysteem kunt opzetten en onderhouden. Uiteraard kun je hiermee wel gecertificeerd worden bij een certificerende instelling. Er zijn verschillende partijen in Nederland.
Wat is ISO 9001?


Kort uitgelegd is ISO9001 een richtlijn/checklist waar een kwaliteitsmanagementsysteem aan moet voldoen. De hoofddoelen van ISO9001 zijn het in kaart brengen van de hoofdprocessen, het inventariseren en borgen van eventuele risico’s en zorgen voor continue verbetering door kritisch naar je bedrijf te kijken. Bijvoorbeeld tijdens interne audits.
Zijn jullie zelf ISO9001 gecertificeerd?


Nee, op dit moment vinden wij dit niet nodig. We werken uiteraard wel volgens ons handboek en werken aan continue verbetering van onze diensten.

Algemeen

Doen jullie ook interim klussen?


Ja, je kunt onze medewerkers tijdelijk inhuren voor een klus. We zullen samen met jou de opdracht bekijken en meedenken waarmee en of wij kunnen helpen. Hebben wij niet de juiste vakkundigheid in huis? Dan zullen wij dit eerlijk zeggen en je eventueel verwijzen naar een geschikte partij.
Doen jullie alleen voedselveiligheidsplannen?


Nee, naast voedselveiligheid werken we ook met kwaliteitssystemen voor allerlei bedrijven. We hebben ervaring in bijvoorbeeld de auto branche, de olie branche, de schoonmaak branche, transport en opslag en bij diverse fabrieken van allerlei producten
Wat als ik niet tevreden ben met jullie diensten?


Dat kan en dat mag. Geef dit aan en dan zorgen we samen voor een passende oplossing. Wij staan altijd open voor verbeteringen.
Ik wil zo min mogelijk kosten en zoveel mogelijk zelf doen. Kan dat ook?


Ja, dit kan zeker. Je kiest in dit geval voor "simpel". Uiteraard kijken wij na het contact samen met jou naar de beste mogelijkheden en de laagste kosten voor jouw bedrijf.
De Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit (NVWA ) is langsgeweest en we hebben een waarschuwing of boete. Kunnen jullie ons helpen?


Dit kunnen wij. Samen met jou kijken we naar de reden van de waarschuwing en/of boete. We zullen er met jou voor zorgen dat jouw bedrijf alsnog voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en kunnen je helpen bij de terugkoppeling aan de NVWA. We zullen ervoor zorgen dat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst een goed systeem hebt om op terug te vallen. Ons doel is dat je zelf begrijpt wat je moet doen om de kwaliteit van jouw producten te borgen.
Waarom heten jullie MaakKwaliteitSimpel? Kwaliteit is toch niet simpel?


Onze missie is om kwaliteit voor ieder bedrijf begrijpelijk en werkbaar te maken. Een simpel systeem dat je helpt om risico's te beoordelen, te borgen, vast te leggen en zo kwaliteit te leveren aan jouw klant.

Audit

Ik heb al een audit gehad, kan ik hulp krijgen bij het oplossen en terugkoppelen van de opmerkingen en/of tekortkomingen?


Jazeker, wij helpen graag bij het opslossen van de gevonden afwijkingen en kunnen helpen bij of de terugkoppeling aan de certificerende instelling voor je verzorgen.
Help, er staat onverwachts een auditor voor de deur. Kunnen jullie helpen?


Je kunt ons altijd bellen en als er een medewerker beschikbaar is kunnen we per direct in de auto stappen. Ook kunnen we eventueel online of telefonisch helpen en de auditor bij vraagstukken te woord staan.
Kunnen jullie aanwezig zijn bij de audit voor certificering?


Ja, dat kunnen we. We spreken hiervoor een vaste dagprijs af. Het liefste plannen we dit natuurlijk vooraf, maar als het een onaangekondigde audit is gaan we kijken of er iemand geheel of tenminste gedeeltelijk beschikbaar is om jullie te begeleiden.

Training

Geven jullie ook trainingen?


Ja, we verzorgen ook trainingen. Tevens kunnen we trainingsmateriaal verschaffen, zodat je zelf je collega's kunt trainen.
Welke trainingen geven jullie?


We passen de training aan op de klant. Standaard hebben we een voedselveiligheid/HACCP en ISO9001 training.

Kwaliteitssysteem

Doen jullie ook onderhoud van het kwaliteitssysteem?


Heb je al een bestaand systeem en zoek je iemand die deze kan onderhouden? Wij verzorgen dit ook. Wij komen dan een vast aantal keer per jaar langs om alles door te nemen en het kwaliteitssysteem actueel te houden.
Als ik bij jullie een kwaliteitssysteem afneem, kan ik dat dan zelf onderhouden?


Jazeker. Onze insteek is een simpel en bruikbaar handboek leveren met daarbij een stuk uitleg en begrip. Hierdoor zijn de meeste klanten, als ze dit willen, uiteindelijk prima in staat om het zelf geheel of grotendeels te onderhouden.
Waarom is een kwaliteitssysteem belangrijk?


Een kwaliteitssysteem helpt jou bij het uitvoeren van de dagelijkse taken volgens een vast patroon. Door te weten waar je bij jouw product op moet letten en de gevaren te voorkomen zorg je voor kwaliteit. Dit zorgt voor minder klachten en uiteraard meer tevreden klanten.
Als ik een kwaliteitssysteem invoer krijg ik toch heel veel extra werk?


Het mooie van onze werkwijze is juist dat we jou zo min mogelijk extra werk willen bezorgen. We kijken samen met jou heel goed wat je al doet en hebt en proberen ons systeem daar zo goed mogelijk op aan te sluiten. Over het algemeen zijn veel bedrijven op veel punten al onbewust bekwaam en wij zorgen er graag voor dat er voor jou zo min mogelijk veranderd aan de huidige manier van werken.